Τι είχες Yani, τι είχα πάντα...

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017


ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Γιατί το DiEM25 αντιτίθεται στον αντι-γερμανισμό   είναι ο τίτλος ενός ακόμη άρθρου του Yani, ο οποίος είναι λαλίστατος σε θέματα νεοταξικής νεοφιλελεύθερης κοπής.

Και ξεκινώντας το άρθρο του, επικαλείται τη φιλόσοφο Χάνα Αρέντ, στην προσπάθεια του να επιχειρηματολογήσει στο ότι οι Γερμανοί ως λαός δεν φέρουν συλλογική ευθύνη για τον ναζισμό.
Η Χάνα Αρέντ, πολύ σωστά, είχε πει ότι ακόμα και ένας μόνο γερμανός να είχε δολοφονηθεί στο Άουσβιτς λόγω της αντίστασής του στους ναζί (και είχαν δολοφονηθεί πολλοί), οι γερμανοί δεν φέρουν, ως λαός, συλλογική ευθύνη για τον ναζισμό.
Μα ποιος όμως ισχυρίστηκε ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη;
Οι μόνοι που ισχυρίζονται ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη, είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί απόγονοι των ναζί.
Χρησιμοποιούν τη συλλογική ευθύνη για να εξοντώσουν τους Έλληνες όπως ακριβώς έκαναν οι ναζί.
Ο Έλληνας κατηγορείται από τους Γερμανούς ως τεμπέλης και καλοπερασάκιας.
Πρόκειται φυσικά για αισχρή προπαγάνδα γιατί είναι γνωστό από όλες τις μελέτες που είχαν γίνει ότι ο Έλληνας εργαζόταν τις περισσότερες ώρες σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και αμειβόταν χαμηλότερα.
Αυτή η προπαγάνδα της συλλογικής ευθύνης είχε στόχο να δημιουργήσει στον ελληνικό λαό τύψεις και ενοχές για να αποδεχτεί τη σκλαβιά του χωρίς αντίσταση, πράγμα που σε μεγάλο βαθμό δυστυχώς πέτυχαν. Όχι οι ναζί, οι απόγονοι των ναζί.
Οι Γερμανοί είναι αυτοί που έδιναν μίζες τόσα χρόνια για να πουλήσουν τα πανάκριβα βιομηχανικά τους προϊόντα, ξέρουν ακριβώς σε ποιούς τις έδιναν και πολλά από αυτά τα μαύρα χρήματα φιλοξενούνται στις τράπεζες τους. Όμως στόχος τους ήταν να αρπάξουν τον πλούτο της Ελλάδας και έτσι έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο "συλλογική ευθύνη".

Όταν, τον Γενάρη του 2015, ο ελληνικός λαός εξέλεξε μια κυβέρνηση στην οποία έδωσε την εντολή να αποτινάξει τον ζυγό της χρεοδουλοπαροικίας, η εντολή εκείνη δεν ήταν αντι-γερμανική. Ήταν εντολή εναντίον των δυνάμεων εκείνων, ιδίως του τραπεζικού τομέα...
λέει ο Yanis, ο οποίος παραβλέπει την παράλληλη πορεία και τις ομοιότητες του σύγχρονου γερμανικού έθνους με αυτό των ναζί. Το όραμα του Χίτλερ για επικυριαρχία πάνω στα "κατώτερα" έθνη αναβιώνει σήμερα όχι με στρατιωτικά (ακόμη) μέσα, αλλά με οικονομικά όπλα τα οποία όμως και αυτά εξαθλιώνουν, σκοτώνουν, υποτάσσουν λαούς και τους κλέβουν τον πλούτο. Αυτό άλλωστε ήταν τότε, είναι και σήμερα, το ζητούμενο. Ο πλούτος των καθυποταγμένων λαών να χρησιμοποιείται ως καύσιμο στη μεγάλη αχόρταγη γερμανική μηχανή.
Για τον Yani την ευθύνη για όλα αυτά έχει ο κακός τραπεζικός τομέας, όπως φαίνεται... Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.
Εντελώς συμπτωματικά, μετά την υποχώρηση των ΗΠΑ, οι Γερμανοί ανέλαβαν να ηγηθούν και να διασώσουν τον νεοφιλελευθερισμό σε όλο τον πλανήτη. Να διασώσουν δηλαδή το σύστημα των τραπεζών και των πολυεθνικών που δυναστεύει τους λαούς όλου του κόσμου, που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει, που εμπορεύεται δημόσια αγαθά και ανθρώπινες ζωές.
Αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει η σημερινή Γερμανία (και όχι ο "κακός" τραπεζικός τομέας).

Με αυτές τις σκέψεις κατά νου, δεν μπορούμε παρά να χαιρόμαστε βαθειά κι εμείς, παρά τις διαφωνίες μας με την κυβέρνηση που εκπροσωπεί στην χώρα μας, που ο γερμανός πρέσβυς πήγε στο Δίστομο να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των δολοφονημένων από τους ναζί. Δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε την στάση του Μανώλη Γλέζου στο Δίστομο και να στηλιτεύσουμε την προσπάθεια αναγωγής του νέου απελευθερωτικού αγώνα των ελλήνων, των πορτογάλλων, των ιταλών αλλά, ναι, και των γερμανών συντρόφων μας σε μέτωπο εναντίον της Γερμανίας και του γερμανικού λαού.
Φυσικά η βαθιά χαρά του Yani είναι διπλή μια που συμμετείχε και στο On Documenta 14, Athens το οποίο χρηματοδοτήθηκε αδρά (όπως μαθαίνουμε) από τους Γερμανούς και διάφορους χορηγούς. 

Δεν μπορούμε παρά να χαιρόμαστε βαθιά που οι απόγονοι των ναζί αρνούνται να αναλάβουν τις διεθνείς ευθύνες τους.

Δεν μπορούμε παρά να χαιρόμαστε βαθιά που οι απόγονοι των ναζί, όχι μόνο δεν θέλουν έμπρακτα να αναγνωρίσουν τα εγκλήματα των προγόνων τους και να αποζημιώσουν τα θύματα, αλλά έρχονται να καταθέσουν και στεφάνι την ώρα που λεηλατούν για μία ακόμη φορά τη χώρα μας και οδηγούν τον πληθυσμό σε γενοκτονία. 

Είναι τέτοιος ο βαθμός της ανηθικότητας τους, που αντί να πληρώσουν τις οφειλές τους, έστω βοηθώντας μας λίγο να βγούμε από την κρίση, κερδοσκοπούν πάνω στο σύγχρονο δράμα των Ελλήνων. Μας υποχρέωσαν να σώσουμε τις τράπεζες τους, φόρτωσαν στον λαό μας παράνομα τα χρέη των τραπεζών και αντί να μας ευχαριστήσουν για τη "θυσία", μας λεηλατούν. 
(Καθημερινή - Η Γερμανία κέρδισε 100 δισ. από την ελληνική κρίση)
 Όχι οι ναζί, οι απόγονοι τους. 
Δεν μπορούμε παρά να χαιρόμαστε βαθιά λοιπόν που ο Γερμανός πρέσβης μας έκανε την τιμή να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Διστόμου.

και τελειώνοντας ο Yanis αναφέρει το εξής :
Όπως συνηθίζουμε να λέμε στο DiEM25, ο «αριστερός» εθνικισμός είναι η χειρότερη αντίδραση τόσο στον εθνικοσοσιαλισμό όσο και στην τρόικα.
Που και να ήξερε ο φουκαράς ότι η Χάνα Αρέντ που την επικαλείται στην αρχή του άρθρου του, έχει πει και το εξής :
Όσοι δεν έχουν την πολιτότητα ενός κράτους είναι σαν να στερούνται το δικαίωμα τους να έχουν δικαιώματα.
Περιγράφει λοιπόν η φιλόσοφος την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας αλλά και στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Η εξουσία ουσιαστικά έχει μεταφερθεί σε υπερεθνικά κέντρα και ο πολίτης έχασε την πολιτότητα του, την ιδιότητα δηλαδή  του πολίτη. Οι εθνικές εκλογές έχουν διακοσμητικό ρόλο και ο πολίτης δεν μπορεί να αποφασίσει για το μέλλον του παρά μόνο να κινηθεί μέσα στο προκάτ νεοφιλελεύθερο πλαίσιο που του σερβίρουν άνθρωποι σαν τον Yani και που το οριοθετούν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές του κεφαλαίου.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Yani η Χάνα Αρέντ θα πρέπει να θεωρηθεί εθνικίστρια.


@K_omegas
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ